PHILIP STANTON / 2 de juliol – 30 de juliol 2004
“Estiu 2004”


La Cerverina d’Art continua la seva desena temporada. La galeria segarrenca presenta una exposició del nordamericà Philip Stanton.

Cervera, 28 de juny. LA CERVERINA D’ART presenta una nova exposició. En aquesta ocasió es tracta del nordamericà Philip Stanton (Ohio, 1962), un pintor amb un estil molt singular: un món de color i llum, que pot recordar a artistes dels seus EUA natals com Hockney i artistes que l’han anat influenciant a mida que s’ha anat adentrant en la cultura dels molts països que ha visitat com és el cas de Juan Gris.

Philip Stanton neix a Columbus, Ohio (EUA) el 1962. Als quatre anys es trasllada amb la seva família a la costa Est de Florida, prop de Cape Kennedy. Es gradua amb honors a la Palm Bay High School l’any 1980 i ingressa a la University of Central Florida (UCF), d’Orlando on obté el seu Associate of Arts Degree (A.A.). L’any 1983, després de guanyar diverses beques, ingressa al Rollins College, de Winter Park, Florida on es gradua Magna Cum Laude amb el seu Bachelor of Fine Arts Degree (BFA), l’any 1985.

Aquell mateix 1985 es presenta al Master of Fine Arts Program de la School of Visual Arts de New York. Va ser acceptat al programa junt amb altres setze estudiants. Al mateix temps, guanya diversos premis i beques que inclouen: la Fishbach Poundation, Winter Park Community Trust Fund, la Posey
Foundation, la Koch Foundation i la Scripps Howard Foundation. L’any 1987 es
gradua amb honors en aquest valorat programa.

El 1988, després de treballar a New York com a director d’art i dissenyador en una de les principals editorials nordamericanes, la Simon & Schuster, es trasllada a Barcelona, on forma el grup de disseny Stanton Studio, S.L.. Des de l’any 1988 ha participat en més de 40 exposicions individuals i col·lectivas, i col·labora amb nombroses i prestigioses revistes i publicacions diverses, així com empreses nacionals i internacionals.

Des de 1995 és professor d’il·lustració, i coordinador del curso de post-graduat d’il·lustració d’Eina, Escola d’Art i Disseny de Barcelona.

Tanmateix és autor de les espectaculars instal·lacions del Palau Robert (1997-98), l’Aquàrium de Barcelona (1998), la cerimònia d’inauguració de la Copa d’Europa (1999) a Barcelona, l’escenografia de la gira «Serrat-Tarrés» de Joan Manuel Serrat (2000), el mural perimetral de la Torre Agbar de l’arquitecte Jean Nouvell (2001) i la decoració de la estació de metro de Sagrada Familia (2002) al llarg de l’Any Gaudí.

Oriol Luis Serrano