MARIA DEL MAR BONET / 5 de juny – 2 juliol 2004
“AQUAREL·LES I PASTELS”


La Cerverina d’Art inicia la seva desena temporada
Aquesta nova temporada s’inicia amb una mostra
d’aquarel·les i pastels de Maria del Mar Bonet.

Aquesta temporada no és una temporada qualsevol per a LA CERVERINA D’ART. És la seva desena temporada. Davant d’aquest esdeveniment hem decidit de convidar al nostre espai a Maria del Mar Bonet, qui la seva relació amb la pintura i la música ens va fer recordar el compromís de l’art amb la realitat social. D’aquesta manera, LA CERVERINA D’ART ofereix també el seu espai a peces d’artesania de països ignots però que les seves mans rebran un preu digne. Així doncs, informem que la desena temporada de LA CERVERINA D’ART s’inicia amb una mostra de l’obra pictòrica de Maria del Mar Bonet i una petita mostra de productes de Comerç Just.

Maria del Mar Bonet nascuda a Palma (Mallorca) l’any 1947 fou membre del reconegut grup Els Setze Jutges i, des de la publicació del seu primer disc, l’any 1967, la dedicació de na Maria del Mar a la música ha estat gairebé completa, realitzant actuacions com a cantant en nombroses ocasions, ja sigui dins del territori català com de l’espanyol, així com d’Europa i d’Amèrica.

LA CERVERINA D’ART, junt amb l’obra de Maria del Mar Bonet, presenta una petita mostra de Comerç Just, on es podràn adquirir diferents productes d’artesania de diversos països. D’aquesta manera LA CERVERINA D’ART pretén vincular dos aspectes, aparentment distants però molt relacionats entre si, com són l’art –ofert per l’obra de Maria del Mar Bonet– i el compromís amb la realitat social –que personifica la mateixa artista i la presència a la galeria d’aquesta petita mostra d’un comerç que, afortunadament per tots, està en emergència–. L’actual evolució del Mercat Mundial ha empès a bona part de la ciutadania a participar, col·laborar activament en la creació d’unes relacions comercials més abocades als individus que les realitzen que no al Mercat, aquest ens d’incommensurables dimensions. L’objectiu és establlir un preu just per les peces comprades, coherents amb la força i el temps emprats pel productor. Entablir un tracte més humà en les relacions comercials a escala mundial i, sobretot, en relació nord-sud. Un objectiu és distanciar-se amb l’actual tracte vexatori que molts productors reben, en països abocats al monocultiu –cotó, canya de sucre,…–, ja sigui perque són empesos pel Deute Extern o per la demanda que el mercat genera. Envers a aquesta situació el Comerç Just emergeix com a una nova forma d’entendre les relacions mercantils: més humanes, complint amb les necessitats dels individus i no del Mercat.

LA CERVERINA D’ART, tenint en compte el panorama mundial actual, no ha volgut quedar al marge i mostrar –com a espai d’art i, per tant, d’expressió– una de les possiblitats de participar amb aquests moviments, més propers a les persones i a la vessant amable de l’Individu. Doncs hi ha tractes humans que s’erigeixen com a autèntiques obres d’art, no oblidem que la violència és el darrer refugi de l’incompetent.

Oriol Luis Serrano