JORDI MOLLÀ / 3 d’agost – 23 d’agost 2002
“Pintura”

Jordi Mollà és un reconegut actor, director, pintor i escriptor.

Va entrar al món de la pintura de forma intuitiva i la seva formació en aquest camp és autodidacta, pinta com a un acte espontani, i sorprèn per l’habilitat per a tractar la matèria i la capacitat de transmissió dels seus sentiments.

Les seves obres ténen vida pròpia, es mouen i evolucionen al ser pintades, influïnt a l’atzar sobremanera. Per a Mollà la pintura significa una trobada amb si mateix, i amb el cinema, en ell les arts interactuen, el cinema és present a cada obra, pinta escoltant diàlegs de pel·lícules i quan dirigeix la seva pròpia pel·lícula planteja els enquadraments com a composicions pictòriques, però la pintura és també per a ell un antídot al sotmetiment del setè art, on no es deixa un milímetre a l’atzar.

Com a actor es va formar a l’Institut del Teatre de Barcelona i va completar la seva formació a Itàlia, Hongria i Anglaterra. Ha participat en més de quinze pel·lícules, dirigides per Bigas Luna, Montxo Armendáriz, Pedro Almodóvar, Ricardo Franco i Fernando Colomo, entre d’altres.

La seva primera aparició important en una pel·lícula va ser a “Jamón, jamón”, l’any 1992. Aquest film va ser dirigit per en Bigas Luna, i va ser també on l’estrella espanyola es va donar a conèixer. Posteriorment va participar a pel·lícules com ara “Historias del Kronen” (1994) de Montxo Armendáriz, “La flor de mi secreto” (1994) de Pedro Almodóvar, “La Celestina” (1996) de Gerardo Vera, “La buena estrella” (1997) de Ricardo Franco, on va ser candidat als “Goya”, “Los años bárbaros” (1998) de Fernando Colomo o “Volavérunt” (1999) de Bigas Luna.

Darrerament ha treballat a “Nadie conoce a nadie” (1999) de Mateo Gil, “Segunda piel” (1999) de Gerardo Vera, “Son de mar” de Bigas Luna i la trilogia “Tulse Luper Suitcases” de Peter Greenaway. Actualment treballa en un projecte de Daniel Calparsoro, “Ausentes”.

Amb “Blow” va debutar al mercat cinematogràfic del Estats Units. Més endavant treballaria en films com ara “Bad Boys 2” i “The Alamo”.

Com a realitzador ha començat la seva carrera amb dos curtmetratges: “Walter Peralta” (Primer premi d’Alcalá de Henares. Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya) i “No me importa irme contigo”, que ha estat seleccionat oficialment en una quinzena de festivals.

Acaba d’estrenar el seu primer llargmetratge com a director i guionista. “No somos nadie” està produïda per Lola Films.

Com a novel·lista va debutar amb “Las primeras veces”, acollida amb elogis per la crítica i al març del 2000 va veure la llum la seva segona novel·la, “Agua estancada”.