JACOBA C. VAN KEMPEN / 31 de juliol – 29 d’agost 2004
“Pintures”

«La llibertat només existeix a la terra dels somnis.»
Els colors de la terra a les mans de Jacoba C. van Kempen

Cervera, 26 de juliol de 2004. LA CERVERINA D’ART presenta a Jacoba C. van Kempen (Barcelona, 1967), una jove artista barcelonina de pare espanyol i mare holandesa. Jacoba C. van Kempen ha emprat diverses tècniques per a difondre el seu dedins als quadres –tot i que hi predomina l’ús de l’oli–.

Els quadres mostren mans que cerquen abastar quelcom més endavant, quelcom no del tot inabastable; el patiment compartit en temps de guerra; o la nuesa de l’individu davant de la natura i davant d’altri. Com és visible en l’evolució artística de Jacoba, hom no és rectilini i les seves cavil·lacions varien en funció de les transformacions que esdevénen a l’entorn proper i el llunyà.

Aquesta jove artista de Barcelona també s’ha interessat per qüestions que han sacsejat a arreu, com ara els convulsos conflictes bèl·lics als Balcans, mostrant el seu parer mitjançant el traç taciturn del seu pinzell. Friedrich von Schiller digué que “la llibertat només existeix a la terra dels somnis”, una terra que recorda Jacoba a les seves pintures, on hi recupera el seu color.

Ara Jacoba C. van Kempen presenta a LA CERVERINA D’ART la exposició “Pintures” que s’inaugurarà el proper dissabte 31 de juliol a les set de la tarda i que romandrà a les parets de la galeria segarrenca fins el 29 d’agost, tot tancant aquesta desena temporada de LA CERVERINA D’ART.

Oriol Luis Serrano