QUERALT ANTÚ SERRANO amb la col·laboració de SANFANGS presenta a La Cerverina d’Art una exposició d’aquest mètode tradicional artístic originari del Japó: el Gyotaku 魚拓

En un viatge a Japó, tot descobrint indrets com la ciutat de Hachinohe de Hokkaidō o el mercat del peix de Tòquio, Tsukiji, vaig enlluernar-me aquesta tècnica que empraven els pescadors per anunciar les seves peces i que em va fascinar.

Al cap dels anys tot col·laborant en la primera volta de votacions dels premis de l’acadèmia cinematogràfica, els premis Gaudí, vaig descobrir el documental «Mar de fons» i amb ell una de les figures imprescindibles per aquesta exposició, en sr. Ramon Costa, el pescador, qui juntament amb els seus dos fills, pertany a una de les últimes quatre famílies de pescadors artesanals que continuen sortint a pescar al port de Badalona. El sr. Ramon m’ha deixat pujar al seu vaixell i m’ha facilitat els peixos i fruits del mar que gràcies a la tinta de calamar han esdevingut art.

Els gyotakus són peces irrepetibles, que en aquesta exposició els podreu gaudir estampats sobre paper d’arròs japonès i en unes peces úniques de porcellana que han estat possible gràcies a la col·laboració de Sanfangs (Sandra Rubio).

En la inauguració gaudirem del documental “Mar de fons” amb la presentacia del seu protagonista, el pescador Sr. Ramon Costa i també ens acompanyarà la ceramista Sandra Rubio (Sanfangs).

Amb aire mariner us espero aquest dissabte.

Queralt Antú Serrano.