RAMON PUIGPELAT

2008, Draw, General, Painting

Description

RAMÓN PUIGPELAT / del 11 al 30 d’octubre 2008

La Cerverina d’Art tancarà la temporada 2008 amb la darrera exposició d’obra gràfica de  Ramón Puigpelat, la inauguració de la qual  serà aquest dissabte dia 11 d’octubre com sempre a les 19 h. a la sala del carrer Major 105.
Ramon Puigpelat, nascut a Casp (Saragossa) l’any 1961, es trasllada primer a Calaf i després a Barcelona, on es gradua en Arts Aplicades (especialitat de gravat calcogràfic), per l’escola Llotja de Barcelona l’any 1988. Actualment té la seva residència a Calaf. Compta amb un seguit d’exposicions individuals i col·lectives que avalen la seva gran maestria en el món de l’Art.
El procés calcogràfic consisteix en gravar la planxa de manera que només es buiden aquelles parts que corresponen al dibuix. A l’hora d’imprimir, la tinta es diposita en les parts enfonsades de la superfície, les quals, en el moment d’exercir-hi pressió són les que queden estampades en el full de paper. Per això es diu que la calcografia és un sistema de gravat al buit. L’aiguafort és una de les tècniques calcogràfiques indirectes.